Piekstraat, toen, straks en nu

Op de kop heb je een uitzicht van 270 graden over de rivier, de schepen en straks Feyenoord City. Je bent omringd met water. Ondanks de unieke ligging, het eigenwijze karakter en de rauwe schoonheid, is ‘Het eiland van Feijenoord’ onder Rotterdammers vrij onbekend. Het is een plek waar je niet zo snel komt, als je er niet hoeft te zijn. Een hidden gem, met een bijzondere geschiedenis en een mooie toekomst.

Toen

Dwars over het eiland loopt de Piekstraat, vernoemd naar de familie Piek. Deze familie bezat in de achttiende eeuw een deel van Feijenoord. Daar waar nu de Piekstraat is, had de familie een theehuis. Dit stond bekend als ‘het koepeltje van Piek’ en was een plek waar de Rotterdamse elite graag samenkwam. Toen in 1878 de Nieuwe Waterweg werd aangelegd, maakte de haven van Rotterdam een enorme groei door. De Piekstraat en omgeving werd een industrie- en woongebied, met een bonte mix aan bedrijven, samengepakt rond de insteekhavens.

 

Straks

De komende jaren zal de omgeving van de Piekstraat sterk veranderen. Het eiland behoudt zijn rauwe karakter, maar wordt aangevuld met bijzondere koopwoningen, zoals de Piekstraat en de drijvende woningen in de Nassaukade. Ook komen er verrassende hotspots bij. Denk aan het oude rijksmonument Villa van Waning. Wat ooit het directiegebouw van de cementsteenfabriek was, wordt nu ontwikkeld tot trekpleister voor ontmoeten, eten en drinken in het park. Ook onderin de Piekstraat komt horeca, met een prachtig terras aan de Maas en uitzicht over het water.

Met de ontwikkeling van het Hefkwartier, de Piekstraat en de beide zijden van Laan op Zuid wordt ‘Het Eiland van Feijenoord’ klaargestoomd voor een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk dat geschreven gaat worden door de nieuwe bewoners. De pioniers en ondernemers van déze tijd.

Als je straks van het ‘Het Eiland van Feijenoord’ afstapt, zet je via het Mallegatpark voet in Feyenoord City, een levendig gebied op Rotterdam-Zuid met nieuwe woontorens, winkels, horeca, scholen, zorgvoorzieningen, een bioscoop, openbaar groen en een wandelpromenade langs het water.

Copyright: OMA

Nu

Vandaag de dag staat Feijenoord bekend als een multiculturele wijk waar buurtbewoners elkaar groeten in alle talen. Hoewel veel van de vroegere bedrijven zijn verdwenen, heeft de Piekstraat zijn markante karakter nooit verloren, met industrie en aan beide zijden karakteristieke fabriekspanden. Ook is er, door de komst van nieuwe, creatieve bedrijven, een andere, energieke en ambitieuze wind gaan waaien.

Benieuwd naar het aanbod? Bekijk de woningtypes én de woningfinder voor het beschikbare aanbod of schrijf je direct in voor jouw droomwoning. 

Woningtypes Woningfinder Inschrijven

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief -
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.