Eigenzinnig

 

Vier volumes, grofweg op elkaar gestapeld. Speelse verspingingen. Industriële materialen. Van bakstenen aan de onderkant tot beton, staal en glas boven. Dat zijn de elementen die De Piekstraat zijn eigenzinnige karakter geven. Een woontoren die naadloos aansluit bij zijn industriële omgeving en toch al van verre in het oog springt. Het gebouw wordt ontworpen door het internationaal gerenommeerde architectenbureau KCAP, dat zelf al vijftien jaar kantoor houdt aan de Piekstraat. Behalve woningen, komt er ook passende horeca in de plint.

We zijn nog op zoek naar een enthousiaste ondernemer met een goed plan voor horeca in De Piekstraat. Interesse? Neem contact op met Heijmans.

Unieke lofts voor unieke mensen

 

De Piekstraat is een project voor creatieve pioniers. Voor mensen die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken. Die onconventionele ideeën hebben over hoe ze willen wonen en leven. En snakken naar ruimte. Letterlijk, maar ook figuurlijk. De loftwoningen in De Piekstraat hebben stuk voor stuk unieke features. Een terras aan het water, een boot voor de deur, een atelier aan huis, je auto in je woonkamer, een monumentale boekenkast van zes meter hoog: wat je droom ook is, grote kans dat je hem hier kunt verwezenlijken. We onderscheiden zes woningtypes in De Piekstraat. Van onder naar boven: Waterlofts, (Drive In) Atelierlofts, Panoramalofts, Loftappartementen, Studio’s en Skylofts. Ze variëren in grootte van 50 tot 250 m2 en schitteren door spannende plattegronden, vides en extra hoge plafonds.

Bijzondere buitenruimte is er ook. Van terrassen aan het water tot royale, woningbrede balkons en meer beschutte inpandige loggia’s, allen met een uniek uitzicht over de stad en de Maas. De bouw van de derde stadsbrug en Feyenoord City kun je vanuit je hangmat volgen! Doordat de balkons en loggia’s afsluitbaar te maken zijn, worden ze een verlengstuk van je woonkamer. Hier kun je ook op minder zonnige dagen genieten van je buitenruimte.

Zo bieden alle woningen in De Piekstraat iets wat elders in de stad zeldzaam is: de ruimte om ánders te wonen

Duurzaam leven

 

De Piekstraat is een project voor pioniers, baanbrekers en voortrekkers. Dat het een duurzaam gebouw wordt, spreekt dan ook vanzelf. Stadsverwarming en zonnepanelen op het dak zorgen voor 100% duurzame energie. Triple glas, een warmte terugwin-systeem, douche-WTW, CO2-gestuurde ventilatie en vloerverwarming en vloerkoeling zorgen voor een optimaal binnenklimaat bij minimaal energieverbuik. Met een slimme thermostaat, past de woning zich aan op jouw leefpatroon. Dat is comfortabel en zuinig.

Ook op andere manieren stimuleert De Piekstraat een duurzame levensstijl. De stallinggarage is voorbereid op 100% elektrisch autogebruik. Daarnaast vind je elektrische deelauto’s en elektrische deelfietsen in de plint van het gebouw, die je eenvoudig kunt reserveren via een app. Tel daar de ruim 500 plekken voor (elektrische) fietsen + goede aansluiting op het OV bij op, en je eigen auto is haast overbodig!

Planning

De verkoop van de woningen start eind 2019. De bouw van De Piekstraat zal in de zomer van 2020 van start gaan en ongeveer twee jaar in beslag nemen.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.