Ontdek de Piekstraat

 

De Piekstraat ligt op ‘Het eiland van Feijenoord’, een gebied in Rotterdam-Zuid dat zelfs door Rotterdammers nog niet ontdekt is. Het ligt off route en wordt nauwelijks bewoond. Zo’n plek waar je niet komt, als je er niet hoeft te zijn. Maar dat gaat veranderen met De Piekstraat. Een woontoren met 136 eigenzinnige loftwoningen, op misschien wel de stoerste plek van de stad. Omringd door water en industrie, met een verbluffend ander uitzicht op de skyline. Een plek die barst van de potentie, als je er oog voor hebt.

Centraal in de stad

 

Wie de kaart erbij pakt, ziet hoe verrassend centraal De Piekstraat ligt in de stad. Het is slechts tien minuten fietsen naar de Binnenrotte, de ‘middenstip’ van Rotterdam. Nog sneller ben je in Katendrecht, dat andere schiereiland, met al zijn restaurants en terrassen. Het veerpontje, waar je fiets ook op mag, vaart drie keer per uur van de Piekstraat naar Kralingen.

Wie de stad uit wil, rijdt vanaf de Piekstraat in 10 minuten naar de Ring. Naar trein- en metrostation Rotterdam-Zuid is het 5 minuten lopen. Nog eens 5 minuten later sta je op Rotterdam Centraal.

Dat er binnen nu en vijf jaar op steenworp afstand van De Piekstraat een derde stadsbrug komt, die Feijenoord met de noordelijke oever zal verbinden, is heel waarschijnlijk. Ook overweegt de gemeente de ontwikkeling van de Willems-as, een nieuwe OV-verbinding tussen het centrum en Feijenoord, die de bereikbaarheid van De Piekstraat ten goede zal komen.

Het Eiland van Feijenoord

 

Feijenoord staat bekend als een multiculturele wijk. Op elke straathoek is een goede bara of Turkse pide te krijgen, en buurtbewoners groeten elkaar in alle talen. ‘Het eiland van Feijenoord’ stond altijd een beetje los van de wijk, doordat het nauwelijks bewoond wordt. De komst van De Piekstraat zal dat veranderen. Het eiland behoudt zijn rauwe karakter, maar wordt aangevuld met bijzondere koopwoningen, zoals De Piekstraat, de drijvende woningen in de Nassaukade en aantrekkelijke horeca. Denk aan het oude rijksmonument Villa van Waning, ooit het directiegebouw van de cementsteenfabriek, dat nu ontwikkeld wordt tot trekpleister voor ontmoeten, eten en drinken in het park.

De Oranjeboomstraat zal, als het aan de gemeente ligt, weer de belangrijke verbindingsroute worden die het ooit was. Een straat met allure.

Feyenoord City

 

Op loopafstand van De Piekstraat wordt aan Feyenoord City gebouwd, een levendig gebied rondom het nieuwe voetbalstadion op Rotterdam-Zuid. Nieuwe woontorens, winkels, restaurants en een bioscoop zullen een spectaculaire impuls geven aan de omgeving. Er komt veel groene publieke ruimte en een wandelpromenade langs het water. Als het meezit, kun je de bouw van het nieuwe stadion vanuit je nieuwe woning volgen!

Bron: OMA

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.